Pirkanmaan Posliininmaalaajat ry:n 30-v. juhlanäyttely

Pirkanmaan Posliininmaalaajat ry:n 30-v. juhlanäyttely

Posliininkoristajien näyttelymatka Tampereelle

Lauantaina 21.11.2015 aamuhämärissä lähdimme tihkusateisesta Helsingistä kohti Tamperetta. Heti kohta Vantaan jälkeen alkoi maa muuttua valkoisemmaksi ja jo paljon ennen Hämeenlinnaa näkymät bussin ikkunasta olivat pumpulisen utuista postikorttilumimaisemaa. Edellisenä päivänä ja yönä oli suureen osaan maata satanut ensilumi!

Mederin järjestämällä bussiretkellä oli mukana 43 henkilöä, ja tiedossa oli, että myös Vaasan suunnalta oli samaan aikaan tulossa bussillinen näyttelyvieraita. Niinpä Tampereelle saavuttuamme päästimme vaasalaiset ensin näyttelypaikalle ja lähdimme tutustumaan Tallipihan joulumarkkinoille. Tampereen tuliaisiksi saattoi ostaa vaikkapa leivonnaisia tai suklaata ja erilaisia käsitöitä sekä jouluisia koristeita.

Juhlanäyttelyyn tutustumisen pääsimme aloittamaan Pirkanmaan Posliininmaalaajien puheenjohtajan, Sirkku Hiekkasalmen opastuksella. Hän kertoi meille näyttelyssä esillä olleista töistä ja myös näyttelyn pystyttämisen haasteista – koska vanha tehdashallitila on suojeltu, ei sen seinille tai muihin rakenteisiin saanut ripustaa mitään. Niinpä saatoimme bongata kekseliäitä ratkaisuja, miten esim. tauluja oli ripustettu. Tilaan oli tuotu myös huonekaluja – kaappeja ja vitriineitä – joiden päälle ja sisälle esineitä oli sijoiteltu. Pöytiäkin oli varmasti parikymmentä, kaikki täynnä toinen toistaan upeampia posliinimaalauksia! Kuvaavaa näyttelyn runsaudelle oli se, etteivät näyttelyn pystyttäjät itsekään olleet laskeneet, kuinka paljon esineitä kaiken kaikkiaan oli!

Näyttelyssä oli yhdistyksen yhteisnäyttelyn lisäksi myös kaksi erillistä osastoa: Maija-Liisa Luopajärven 50-vuotisjuhlanäyttely sekä Aini Koiviston muistonäyttely. Maija-Liisa oli itse paikalla kertomassa omasta posliininmaalausurastaan ja esillä olleista maalauksistaan. Aini Koiviston urasta ja maalauksista meille piti esitelmän hänen ystävänsä Alice Rautanen.

Ei voi muuta sanoa, kuin että näyttely oli erittäin antoisa elämys ja upea näyttö siitä, mitä aktiivinen yhdistys aktiivisine jäsenineen on 30 vuodessa saanut aikaan! Kiitos pipolaiset!

Näyttelyyn tutustumisen jälkeen oli vielä vapaata aikaa ennen kuin bussi lähti takaisin kohti Helsinkiä. Osa matkalaisista hajaantui lounaalle lähistön moniin ravintoloihin, osa lähti vielä ostoksille ja kävipä muutama näyttelyn eläinaiheista innostunut Porcelanasta ostamassa aivan tietynlaisia siveltimiä, jotta pääsee heti kotiuduttua maalaamaan!

Katso kuvakooste näyttelystä
(Klikkaamalla linkistä aukeavan sivun jotain pienoiskuvaa pääset selaamaan kuvia suurempina.)