Pärnun Posliinipäivät 2013

Pärnun Posliinipäivät 2013

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna lähti joukko yhdistyksen jäseniä laiva- ja bussimatkalle Viroon. Tallinkin pikalaivalla seilattiin Suomenlahden yli ja Tallinnassa hypättiin satamassa odottaneeseen turistibussiin, joka vei koko Ikaalisten Matkatoimiston matkalla olleen porukan halki kesäisen Viron, aina Itämeren rannalle saakka – Pärnun viehättävään kylpyläkaupunkiin.

Matkan pääasia oli tutustuminen Pärnun perinteiseen posliinitapahtumaan ”Pärnu XV Portselanipäevad”, joka siis järjestettiin nyt jo 15. kerran. Mukana matkalaisilla oli myös omia posliinitöitä vietäväksi tapahtuman näyttelyyn. Esineitä oli ilahduttavan runsaasti, yksi pöytä ei riittänytkään, mutta järjestäjät taikoivat nopeasti toisenkin pöydän käyttöömme.

Lauantaina tutustuimme yhdessä posliinitapahtumaan; kauniiseen näyttelyyn sekä maalauskurssilaisten työskentelyyn ja myyntipöytien tarjonnasta lähti kotiintuomisiksi monenlaista tarviketta… Päivän päätteeksi meidät kutsuttiin vielä uudestaan Nooruse Majalle; yllätykseksemme kaikille näyttelyyn osallistuneille luovutettiin komeat diplomit, ja näiden juhlallisuuksien jälkeen kutsu kävi vielä yhteiseen grillipartyyn! Nuorisotalon pihamaalla yhdessä maalauskurssilaisten kanssa nautimme grilliherkuista sekä aurinkoisesta iltapäivästä.

Tapahtuman emäntänä toimi Mai Kolossov (kuvassa oik.) ja hänelle toivotamme sydämelliset kiitokset kaikesta siitä ystävällisestä vieraanvaraisuudesta ja avuliaisuudesta, mitä saimme osaksemme vierailumme aikana!